Uppdatera vintergarderoben

Stora delar av Sverige är fortfarande fri från snö. Men det är ingen anledning att fortfarande gå omkring med höstkläderna. Har man ännu inte tagit ett ordentlig titt på vinterkläderna är det verkligen dags att göra detta.

Bland alla vinterplaggen är inget lika viktigt som just jackan. Att ha en ordentligt vinterjacka är det främsta skyddet mot minusgraderna. Dunjackan är en speciell favorit bland många och det finns dunjackor i alla möjliga tjocklekar att välja mellan idag. Men vad man än väljer bör man alltid ta något som klarar av även de kallare dagarna där man bor.

Efter jackan är säkrad bör man ta sig en titt på vinterskorna. Ett par rejäla vinterskor ska också ha som huvuduppgift att hålla värmen. Men då vi är betydligt mer känslig för passformen på skor är det alltid rekommenderat att prova skorna ordentligt innan man köper. Testa den gärna mot slutet av arbetsdagen då fötterna har en tendens att svälla något under dagen. Det kan också vara smart att testa skorna med ett extra par sockar så man även finner dem bekväma när man tar på sig ett lager till på fötterna.

Med dessa två saker avklarade är det mer eller mindre bara detaljerna kvar, som mössa, handskar och halsduk. De är självklart viktiga de med, men det är betydligt mindre avancerade kreationer och man kan ofta välja mer fritt. Ska man dock jobba utomhus eller vara ute långa stunder åt gången av andra anledningar finns det goda skäl att investera i ett par rejäla handskar. Att börja frysa om fingrarna är inte något man alltid behöver acceptera bara för att man varit ute mer än en halvtimme direkt.