Uppdatera din garderob

Att hitta en snygg stil och samtidigt hitta kläder som man känner sig bekväm i kan vara svårt. Men det går om du försöker. Det kan innebära små eller stora förändringar beroende på hur nöjd du själv är. Vi ska titta lite närmare på detta idag, då det verkligen kan kännas som en djungel innan man kommer in i det. Häng med.

Först och främst måste du bestämma om du vill göra stora förändringar eller några mindre. Är du relativt nöjd med den stil du har idag? Bra, då behöver du inte ändra så mycket. Är du inte alls nöjd? Då är det dags att uppdatera garderoben.

Första steget är att rensa bort allt som du vet med dig att du inte kommer att få användning för. Allt för ofta är vi lite väl ovillig att ta detta steg, men resultatet blir bara en överfull garderob där mycket inte har använts på väldigt länge. Dra fram alla plagg ett och gången och fråga dig själv om du verkligen kommer att använda det igen. Gå på magkänsla och vad som känns rätt i ögonblicket. Om din spontana reaktion är att du nog inte kommer att använda det, släng ned det i en påse eller sopsäck på en gång och titta inte i den igen. Skänk sedan bort kläderna till Myrorna eller Röda Korset.

När du ska uppdatera din garderob är det smart att hämta inspiration från till exempel tidningar eller modesajter. Där kan du ofta se vad som är inne och således är plagg du borde satsa på. Speciellt på sommaren finns det massvis med roliga plagg du kan välja vilket gör den här årstiden perfekt för en garderobsuppdatering.

När det kommer till mindre förändringar finns det även här massor av alternativ du kan titta på. Klockor, slipsar och solglasögon är bara några av dessa. Även här kan det vara smart att titta vilka trender som är heta för att på så sätt ligga rätt i tiden. Accessoarer som manschettknappar kan göra att hela din outfit känns lyxigare och det behöver inte vara så dyrt heller. Åtminstone om man jämför med en rejäl uppdatering av garderoben.

Så gå igenom din egen garderob och fundera över vad du saknar. Men kom ihåg, det viktigaste är att du trivs i det du har på dig, så följ inte trenderna slaviskt om du inte gillar dem.