Stil – accessoarer för honom

Utbudet av accessoarer för män har vuxit explosionsartat på senare tid och idag finns en uppsjö av olika accessoarer som sträcker sig längre än till slipsen och armbandsuret. I dagsläget är accessoarerna ett naturligt inslag i mäns garderober och fler och fler företag riktar in sig på denna tämligen nya marknad.

Det kan dock kännas svårt att hitta rätt accessoarer. Till skillnad från kvinnor där dessa funnits med sedan oerhört lång tid har männens mode länge varit i total avsaknad av andra accessoarer än möjligen manschettknappar, en och annan slips eller fluga och den obligatoriska klockan. Faktum är att man antagligen måste gå så långt bakåt som till den pråliga Gustavianska tiden för att hitta en tidsperiod då manliga accessoarer var på modet på allvar.

För den som känner sig osäker på sin egen stil kan det kännas tryggt att börja med något enkelt som exempelvis en plånbok. I dag finns åtskilliga butiker på nätet som specialiserat sig på mode för män och i takt med att efterfrågan ökar blir också utbudet bättre. Hos företag som Neckwear finner du inte bara plånböcker utan massor av olika plagg och accessoarer så att du kan hitta, och utveckla, din helt egna stil.

Att hitta sin egen stil kan kännas svårt, men det finns som tur är massor av sidor på nätet där du kan hämta inspiration och läsa om hur du bäst matchar kläder och accessoarer för att hitta just den där stilen som uttrycker din personlighet. Tänk också på att det du bär inte bara ska vara snyggt utan det ska också vara bekvämt och någonting som du trivs i. Mode i all ära, men att gå runt och vara obekväm, även i hemmet, är inte riktigt värt besväret. Satsar du dessutom på en mer tidlös look kan du utan att skämmas satsa mer på kläder av hög kvalitet eftersom dessa inte kommer att ha gått ur modet nästa säsong utan håller sig år efter år.