Snygga korsetter för dagens kvinnor

Korsetten är ett klassiskt plagg som signalerar kvinnlighet, sensualitet och elegans. Bär den för att framhäva dina former, eller varför inte som en överdel?

Olika typer av korsetter

Det finns korsetter i en mängd olika modeller. Överbystkorsetten formar hela överkroppen och passar bra både under kläderna eller som ett plagg du vill visa upp. Midjekorsetten gör din midja smalare och framhäver byst och höfter. En bustier är ett korsettliv som ska lyfta bysten och forma midjan. Bustiern kan ha axelband och strumpeband. Vill du ha en mjukare, längre korsettvariant kan du prova en korselett. Andra typer av korsetter är amningskorsett, ridkorsett och S-korsett. Alla korsetter är tillverkade i flexibelt material och snöras för att få rätt passform.

Varför använda korsett?

Korsetten har använts sedan 1800-talet och har en spännande historia. Den har haft stor påverkan på hur kvinnor klätt sig och har varit både hatad och älskad. Du kan använda den för att forma kroppen och ge den rätt silhuett, men om du har ryggproblem finns det speciella korsetter som kan hjälpa. Idag är korsetten ett vackert och lyxigt plagg som man bär för att man vill, inte för att modet kräver det. Det finns mängder av korsetter att handla online och bära till vardag eller fest.