Klä dig mer ekologiskt och snyggt

Tycker du om att klä dig snyggt och vill hänga med i modet? Tänker du även på miljön och vill göra medvetna val när du handlar? Ekologiska kläder blir alltmer vanligt då det blir allt viktigare för oss att vara rädd om vår planet!

Klädtillverkning

Tillverkning av kläder kräver mycket kemikalier, vatten och energi. Du kan läsa mer här om varför icke ekologisk tillverkning är farlig för miljön.

Genom att välja kläder som är ekologiska sätter du press på fler tillverkare att se över tillverkningsprocessen. Du ska inte behöva klä dig mindre snyggt för att det är ekologiskt. De som tillverkar kläder måste lära sig att de måste ta hänsyn både till miljö och mode. Köper du ekologiska kläder så kommer vetskapen om att du bidrar till en bättre miljö göra dig stolt. Du kommer då bära dina kläder ännu snyggare!

Kvalité före kvantitet

Satsar du på ett fåtal bra baskläder som du kan ha i många år och undviker plagg av sämre kvalitet och okänt ursprung, är det bra för både miljö och stil. Försök hitta toppar, accesoarer och detaljer som har tillverkats ekologiskt. Du kan hitta ett snyggt utbud online. Klä dig snyggt och rätt, för både stil och miljö!