Håll efter och rengör dina skor emellanåt

De flesta av oss tvättar våra kläder regelbundet. Vi stryker dem, hänger upp och viker. Har du tänkt på hur ofta du rengör och tar hand om dina skor? Glömmer du också ofta bort skorna som faktiskt är en viktig del av garderoben? Oavsett om du tänker på dina Sneakers eller kvalitetsskor är det viktigt att ta hand om skorna, för då kommer de ta hand om dig. Skorna håller upp hela kroppen så ta hand om skorna för din hälsas skull också. Problem med ländrygg och knän kan ibland vara förknippat med misskötta skor, eller helt enkelt för gamla skor.

Du kan förlänga livet på skorna genom bra skovård. Rengör och putsa dina skor regelbundet och tänk på att vissa skor bör bli förvarade med skoblock. Sedan behöver även skorna vila emellanåt och tumregeln är att aldrig bära ett par skor två dagar i rad. Se därför till att dina skor får minst en dags vila emellan användningarna för att torka ordentligt och återfå sin form.

Allt du behöver till dina skor kan beställas online. Likväl som vi vårdar våra kläder på fina galgar så behöver skorna samma omvårdnad. Ett par välskötta skor blir bara bättre med åren och kommer att finnas med dig under en lång tid.