Ett ungdomligt mode

Vi växer upp och blir mer och mer medvetna om vilket mode som vi vill bära. Från en viss ålder så kan det vara oerhört viktigt vad man har på sig då man går till skolan. I många fall så kan det vara influenser från skolkamrater som gör att man väljer ett visst mode. Men vi blir också inspirerade av filmer, artister och det vi ser på TV och i sociala medier.

Ett ungdomligt mode som har varit och är väldigt populärt är Streetwear. Det kan räknas till en vardagsklädsel men tar sig mer in i finrummet. Många stora artister som exempelvis Zara Larsson har anammat detta mode och vi kan se i många av hennes musikvideos där hon bär detta mode. Mycket går idag att hitta på nätet. Kolla igenom produkterna hos företag som ActionWear som säljer detta via sin webbshop.

För den som undrar var ifrån Streetwear modet kommer i från så kan vi säga att det uppstod i Kalifornien, USA och var något som de som surfade tog på sig efter de varit i vattnet en hel dag. Men det blev också skateboard åkares mode och det var det man vanligtvis var det mode man så på gatorna i Kalifornien. Därav namnet Streetwear. Som mycket annat så har modet rest över till oss här i kalla nord och förändrats till en viss del att klara av våra årstider med både kyla och värme.