En titt på höstens mode

Även om modet idag går mer och mer mot långsiktigthet och att återanvända plagg finns det tillfällen då vi vill investera i något nytt. Då kan de internationella modeveckorna vara en bra inspirationskälla. Inför hösten 2020 kan man främst identifiera klassiska stilar, både på dam- och på herrsidan, bland annat i form av kavajer, rutor, tweedmaterial, naturliga färger, skräddarsydda skärningar och hantverksmässiga detaljer.

Jackan en nyckelprodukt

Ett nyckelplagg under höst och vinter är föga förvånande jackan. Dels ska den hålla oss varm när temperaturen sjunker och dels är jackan det vi oftast syns i eftersom vi alltid har den på oss när vi vistas utomhus. Därför blir valet av jacka viktigt av flera skäl. Du som är man och bär en större storlek kan med fördel ta en titt hos onlinebutiken XLKläder som erbjuder ett brett sortiment.

Retro möter rockigt

Damkollektionernas jackor på catwalken för höst och vinter 2020 bestod bland annat av välsittande dunjackor, eleganta svepande capes och långa kappor i äkta läder som du kan behålla en evighet utan att de slits ut eller blir omoderna. Vissa designer och modeller var i retrostil från perioder som 1940-talet, men i kontrast fanns det också referenser från till exempel punkkulturen och androgynitet som bidrog med kreativ styling.